CEMETERY CLEAN-UP COMMUNICATIE

Op deze pagina een overzicht met teksten en logo's die gebruikt kunnen worden door managers en eigenaren van begraafplaatsen die deelnemen aan de Cemetery Clean-up in het Weekend van de Begraafplaats. De teksten zijn downloadbaar in word-format en mogen vrij worden bewerkt door degene die communiceert over het evenement ten baten van het evenement.

BERICHTGEVING

Dit persbericht is in Word-bestand n PDF downloadbaar via deze knoppen. Het staat je vrij om teksten uit deze bestanden te pakken voor communicatiedoeleinden : 

Persbericht Cemetery Clean Up 29 Mei 2021 WEEKEND BEGRAAFPLAATS
Word – 39.9 KB 10 downloads
Persbericht Cemetery Clean Up 29 Mei 2021 WEEKEND BEGRAAFPLAATS
PDF – 447.5 KB 7 downloads

CEMETERY CLEAN-UP WEEKEND VAN DE BEGRAAFPLAATS

PERSBERICHT

Cemetery clean-up Zaterdag 29 mei 2021 - 10:00 tot 12:00 uur – Begraafplaatsen in Nederland

Niets geeft zoveel trots als samen iets aan de kant krijgen en samen genieten van het resultaat. In navolging van Zuid-Europese landen waar families en weduwen zich in het voorjaar naar begraafplaatsen begeven om deze schoon te maken en de doden te eren op een luchtige manier, introduceert Funeral Rockstars een Cemetery Clean-up tijdens het Weekend van de Begraafplaats.

100 OORLOGSGRAVEN

De eerste editie van de Cemeter Clean-up tijdens het Paasweekend op Begraafplaats Essenhof in Dordrecht was een waar succes. Deelnemers maakten samen 100 oorlogsgraven schoon en gingen naar huis met een voldaan gevoel, een nieuwe kijk op begraafplaatsen en deelden met elkaar al soppend en boenend verhalen over de oorlog, gevallen soldaten en hun eigen ervaring met de dood. Tijdens het Weekend van de Begraafplaats is er een weer een editie van de Cemetery Clean-up waar bewoners en begraafplaatsen aan mee kunnen doen.

MAAK EEN VERGETEN GRAF SCHOON

De Cemetery Clean-up is afgeleid van evenementen als beach clean-up en city clean-up waarin mensen gezamenlijk een locatie opruimen. De Cemetery Clean-up is een door Funeral Rockstars georganiseerd  evenement waarin we een aantal uren aan de slag gaan met het schoonmaken van vergeten graven*. De eerste editie van deze (hopelijk straks landelijke) voorjaarsschoonmaak van graven was tijdens het Paasweekend op Begraafplaats Essenhof in Dordrecht. In het Weekend van de Begraafplaats is de volgende editie gepland op de zaterdagochtend 29 mei 2021 (10:00 tot 12:00 uur).

* We tornen niet aan bestaande graven zonder toestemming van families. Er wordt afgestemd met eigenaren en Landelijk Organisatie Begraafplaatsen LOB wat en hoe het beste schoon te maken.

LIEFDE GEVEN, DREMPEL VERLAGEN

De Cemetery Clean-up is een sociaal evenement voor burgers met twee doelen. Eén: Liefde geven aan vergeten graven en grafmonumenten. Twee: de drempel om een begraafplaats te bezoeken verlagen.

AANMELDEN ALS SCHOONMAKER

Kom mee helpen schoonmaken in dit lente-evenement tijdens het Weekend van de Begraafplaats op zaterdag 29 mei 2021. Super sociaal, goed voor iedereen. Wat teruggeven aan je community. Neem je gezin en/of vrienden mee naar de Cemetery Clean-up. Kindvriendelijk, op een luchtige manier met de dood bezig zijn, nieuwe dingen ontdekken, een begraafplaats bezoeken en durven praten over de dood met jouw kinderen en vrienden terwijl je een vergeten graf kuist en verzorgd. Wil je deelnemen als schoonmaker op zaterdag 29 mei dan kun je je vooraf registreren via deze aanmeldpagina om zeker te zijn van een plaats en de speciaal uitgegeven Cemetery Clean-up schoonmaakemmer.

AANMELDEN ALS LOCATIE

Ben  je een begraafplaatseigenaar of -manager en wil je (een deel van) jouw locatie beschikbaar stellen voor een schoonmaakteam? Koop dan een deelname bewijs via deze website. Wij verzorgen een werkbare deelnameconstructie voor dit evenement. Deelnemend locaties leggen in x bedrag in voor registratie, organisatie en het gebruik van Cemetery Clean-up als merk in woord en beeld en als concept. Het bedrag wordt gefactureerd vanuit Funeral Rockstars.

Meld jouw begraafplaats aan als locatie voor de Cemetery Clean-up door dit product aan te kopen. Het eenmalige bedrag is een afdracht voor het gebruik van de naam en beeld alsmede het concept Cemetery-Clean up in jouw communicatie en op jouw locatie tijdens de Week van de Begraafplaats.

BASIS AFSPRAKEN DEELNEMEND LOCATIES

 1. Deelnemend Locaties registeren zich als deelnemer door het product DEELNEMEND LOCATIE CEMETERY-CLEAN UP aan te kopen op de website van Funeral Rockstars
 2. Deelnemend locaties leggen een bedrag in voor communicatie naar publiek via de Funeral Rockstars communicatiekanalen, het registratieproces, het inrichten van een instructiepagina en het mogen gebruiken van het woord en beeldmerk alsmede het concept Cemetery Clean-up als zodanig 
 3. Deelnemend locaties laten schoonmakers zichzelf registeren via de website van Funeral Rockstars. Schoonmakers krijgen de keuze op welke locatie zij willen schoonmaken. Na het verzamelen van aanmeldingen en NAW gegevens wordt een lijst uitgestuurd aan deelnemend locaties zodat zij zicht hebben op wie er deelnemen en in welk aantal en met deelnemers kunnen communiceren wanneer nodig 
 4. Deelnemend locaties worden gepresenteerd op de website van Funeral Rockstars in een lijst met links naar hun websites
 5. Deelnemend schoonmakers worden door Funeral Rockstars bevestigd van deelname. Zij ontvangen bericht over de locatie en tijdstip van het evenement alsmede instructies hoe schoon te maken
 6. Funeral Rockstars richt een website in waar instructies, persberichten, logo en beeldmateriaal vrij downloadbaar zijn voor deelnemend locaties
 7. Funeral Rockstars richt een online informatiepagina en instructiepagina in voor deelnemend schoonmakers
 8. De Cemetery Clean-up vindt plaats in de ochtend op zaterdag 29 mei tijdens de Week van de Begraafplaats. Met ochtend wordt bedoeld van 10.00 uur tot 12.00 uur. Dit om de organisatie te stroomlijnen en covid-maatregelen tegemoet te komen.
 9. Per locatie geldt een maximaal aantal van 25 via de Funeral Rockstars website geregistreerde schoonmakers
 10. Deelnemend locaties regelen na ontvangst van hun deelnemerslijst, zelf de ontvangst en begeleiding van deelnemend schoonmakers alsmede het toezicht op en de verantwoordelijkheid voor de schoonmakers en de schoon te maken objecten op hun locatie.
 11. Deelnemend locaties kunnen speciaal uitgegeven Cemetery Clean-up emmers in 5 stuks per batch bestellen bij hun aankoop van deelname
 12. Deelnemend locaties kunnen A-3 posters bestellen bij hun aankoop van deelname
 13. Het is niet toegestaan een soortgelijk evenement als de Cemetery Clean up op te zetten tijdens het geplande evenementsweekend van 28 t/m 30 mei 2021.  Het is ook niet toegestaan een soortgelijke naam of een afgeleide naam te gebruiken.