Video's maken van een afscheid of uitvaart gebeurt nog niet veel maar is relevant ter nagedachtenis en als naslagwerk voor familie en vrienden. Het moeilijke bij het vinden van een goede videograaf is het bepalen of iemand de juiste momenten, de sfeer en het tempo kan vastleggen zonder de dag of het moment te verstoren. Ook niet iedereen wil in beeld. Wij houden rekening met jouw wensen zonder af te doen aan de kwaliteit van de registratie van een uitvaart of afscheid. 

GESPECIALISEERD VIDEOBEDRIJF

Funeral Rockstars is een videobedrijf en heeft zich gespecialiseerd in het vastleggen van afscheidsmomenten. Een monotone beeldregistratie vanuit 1 standpunt is niet aan ons besteed.  Wij produceren voor onze klanten een aftermovie* van een afscheid met daarin een registratie van de emotie, de details, de liefde, het leven, de mens(en) en de sfeer. Vooraf bepalen we met jou een aantal zaken die wel en niet in beeld mogen komen. Wij zoeken naar camerastandpunten die impact opleveren zonder privacygevoelige onderdelen vast te leggen.

* Een aftermovie is een relatief korte impactvolle video. Dat neemt niet weg dat wij relatief veel draaiuren op de dag van het afscheid maken om deze video te realiseren. Wij blijven weg van monotone beeldregistratie omwille van het goed in beeld kunnen brengen van details en sfeer.

MOMENTEN & VIDEO'S

Er zijn drie momenten die je vast kunt laten leggen op video. Hieronder een overzicht.

1) AANKOMST 2) PLECHTIGHEID 3) VAARWEL
Overzicht & details locatie Overzicht & details locatie Overzicht & details locatie
Aankomst directe familie Samenzijn directe familie Gereedmaken directe familie
Aankomst vrienden & overig Samenzijn vrienden & overig Gereedmaken vrienden & overig
Aankomst rouwvervoer & overledene Sprekers, voordrachten en tentoongesteld beeldmateriaal Vastleggen dragen / erehaag / collectief vaarwel
Ontmoetingen vooraf aan plechtigheid Persoonlijk afscheid langs overledene Wegrijden rouwauto / moment van begraving/voorbereiding crematie
Ontmoetingen na vaarwel (bijv borrelmoment)

LOCATIES & VIDEO'S

Uitgaande van de gemiddelde afscheidsplechtigheid (60-90 minuten) op een uitvaartlocatie gaan wij uit van maximaal 120 minuten aanwezigheid van een videograaf om de aankomst, de plechtigheid en het vaarwel te registreren op video mits dit op één locatie gebeurt. Worden onderdelen verspreid over meerdere locatie op één dag of meerdere dagen dan geldt er een meerprijs. Ook dan zijn wij maximaal 120 minuten aanwezig per locatie voor een registratie.

IMPACTVOLLE HERINNERINGSVIDEO'S

Video's die wij afleveren hebben in de regel een relatief korte lengte (tussen de 40 seconden en 4 minuten). Het lijkt wellicht kort, vier minuten video als resultaat maar de ervaring leert dat families onze korte video's veel vaker terugkijken dan lange video's van andere videografen (doorgaans veel doorspoelmomenten). Om een impactvolle herinneringsvideo te maken is het zaak om zorgvuldig te filmen en editen om de volledige sfeer en emotie te vatten van een uitvaart- of afscheidsmoment. Je kunt passende muziek onder de video laten zetten, titels en kreten door de video laten lopen en effecten en filters laten toevoegen. We kunnen ingetogen video's maken maar zeer zeker ook wat meer excentrieke, bijna commercial-achtige  varianten. Voor ieder wat wils. De hemel is het hoogst haalbare bij ons.

DRONE SHOTS

Wij hebben een speciale Droneservice met vliegeniers die een brevet hebben. We kunnen zo uit de lucht shots maken van locaties, gezelschappen en handelingen. Uniek beeld wat je nooit meer vergeet. We zien vooraf of jouw locatie drone-opnames toestaat. Op de meeste uitvaartlocaties in Nederland mag je vliegen.

AFSTEMMING VOORAF

Bij aanvang van een uitvaartvideo opdracht richten wij een afgeschermde website in waar jij op elk moment kunt inzien wat wij per scene ongeveer zullen opnemen. Zo heb je van tevoren al een beeld van het eindresultaat. Vooraf vragen we je een kort formulier in te vullen met een aantal vragen die gaan over het wel en niet in beeld hebben van namen, mensen, locaties en handelingen. Uiteraard hebben we zaken dusdanig geautomatiseerd en ingericht dat we minimaal tijd en energie van je vragen.